Lockig

I augusti 2007 startade Annika lockig.se (läs bakgrunden här), och introducerade balsammetoden i Sverige. Forumet blev en mötesplats för över 30.000 lockiga nordbor, balsammetoden spred sig som en löpeld, och fenomenet uppmärksammades i både tidningar och radio i hela Norden.

Nio fantastiska år senare har det hänt mycket i frisörbranschen. Utvecklingen har gått åt helt rätt håll, och där det 2007 inte fanns annat att välja mellan än starka schampon å ena sidan och balsam å andra sidan, finns det numera en uppsjö av milda och skonsamma schampon som inte torkar ut håret, det finns vårdande och uppbyggande produkter som jobbar på djupet och verkligen stärker håret utan att kväva det. Det går inte heller längre att göra lika svepande generaliseringar vad gäller innehåll som t.ex. silikon som tidigare. Skönhetsbranschen har jobbat hårt för att ta fram nya högteknologiska ingredienser och produkter, och tack vare detta har balsammetoden som sådan mer eller mindre spelat ut sin roll.

Vi ser också ett hårmode som är mer tillåtande. Där vi 2007 hade spikrakt och plattångat och inget annat, har vi idag alla varianter från rakt till vågigt till de allra tightaste lockar. Allt är tillåtet, och med ny teknik, bra produkter och skonsamma verktyg kan vi enkelt skapa vilken frisyr vi vill. Att vara självlockig idag är inte samma trauma som det var förut, utan allt fler väljer att jobba med och framhäva det hår naturen gett. Behovet av en mötesplats för lockigt hår är inte längre lika stort.

2016 väljer vi därför att avveckla lockig.se som en fristående sajt, och låter istället innehållet flytta in hit. Vi fortsätter dock att vara Sveriges främsta experter på lockigt hår!